Over Takkie


Takkie is een gediplomeerde hondenuitlaatservice in Hengelo.
Regent het of is het koud? Ook dan gaan de wandelingen door. Tenzij het écht te gevaarlijk is om ons buiten te bevinden door bijvoorbeeld extreme regen, sneeuwval, gladheid, onweer of hitte en kou . In dit geval van kan de wandeling ingekort of geannuleerd worden. Veiligheid staat altijd voorop.

Werkwijze
Voor een eerste kennismaking kom ik graag bij u langs. Wanneer het van beide kanten klikt, krijgt u van mij een inschrijfformulier, de algemene voorwaarden en – indien gewenst – een 10 strippenkaart. Heel graag ontvang ik dan van u de huissleutel met een labeltje voorzien van de naam uw hond. De eerste maand wordt gezien als een proefperiode. Van beide kanten gaan we kijken of het wat voor de hond is.

Vereiste is wel dat uw hond minimaal 1 keer per week op een vaste dag laat meegaan. Dit ten behoeve van het welzijn van de hond(en). Honden hebben namelijk tijd nodig om hun plaats in de roedel te vinden. Als uw hond regelmatig meegaat, zal hij deze plaats ook behouden en zich veilig voelen. Uw hond kan dan elke keer dezelfde, bekende speelmaatjes tegenkomen.

Loopse honden kunnen helaas niet mee in de groep. U zorgt dan zelf voor vervanging of ik kan uw hond in overleg en mits de planning dit toestaat individueel uitlaten voor af na de groepsuitlaat.

Vervoersmiddel
Takkie kan maximaal 10 honden vervoeren in een professionele auto. Deze auto beschikt over 9 kennels en 1 grote vrije plaats. De kennels zijn voorzien van anti-slip matten. Ook zijn er handdoeken in de auto aanwezig om de honden na een wandeling zo droog mogelijk thuis weer af te zetten. Het zou mooi zijn wanneer u zelf ook nog een handdoek in huis klaar zou hebben liggen.
Een EHBO koffertje ontbreekt uiteraard ook niet in mijn auto, hetzelfde geldt voor drinkbakken en een brandblusser. Bovendien is de auto voorzien van een mechanische dakventilator, zodat uw hond ook tijdens warme zomerdagen niet in een bloedhete auto wordt vervoerd. Bij erg koud weer liggen er lekkere fleece dekens klaar. Op deze manier probeer ik de rit zo leuk en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Vakantie

Takkie zal minimaal 4 weken van te voren via het kopje “nieuws” aangeven wanneer zij niet wandelt of met vakantie gaat. U dient dan zelf voor vervanging te zorgen.